09-08-2018: Riffelskribent søges til Jæger

Er du vild med rifler? Så er det måske dig, vi søger som skribent på Jæger.

08-08-2018: Overvægt af hundyr?

Af det detailindberettede kronvildtudbytte fra sæsonen 2016/17 fremgår, at 49 % af de indberettede voksne dyr var hjorte. Ofte fremføres det i debatten, at når kronvildt fødes i kønsforholdet en til en, så passer det forbilledligt, at afskydningen også fordeler sig sådan. Flere studier viser dog, at kønsforholdene blandt kalvene allerede ved fødslen har en overvægt af hunner, og at det tager til helt frem til jagtsæsonen. Samtidig er erfaringen, at en tæt bestand bevirker fødslen af endnu flere hindkalve.

08-08-2018: Nuttet, buttet og lille?

En af de ting, som kan sætte sindene i kog blandt kronvildtjægere, er jagt på kalve i september. Holdningerne er – som altid i kronvildtdebatten – mange, men hvad siger fakta?

07-08-2018: NM i kombineret jægerskydning: Bronze med ét sølle point

Fredag den 3. og lørdag den 4. august blev der afviklet NM i kombineret jægerskydning på Herning Jagt Center i Ørre. Danmarks Jægerforbund var vært ved det store arrangement med deltagelse fra Finland, Norge, Sverige og naturligvis Danmark. I alt 133 skytter.

03-08-2018: Gåsejagt i skjorteærmer - akkompagneret af lyn og torden

For første gang siden augustjagten forsvandt efter 1993-1994 sæsonen er det igen muligt at drive jagt i sommervarmen på grågæs. Kom med nogle af de første jægere på gåsejagt i skjorteærmer.

02-08-2018: Læs i Jæger august 2018

Jæger 8/2018 er klar i app'en og på nettet. Og senest den 3. august skulle det også ligge klart i din postkasse. Se et par af højdepunkterne fra magasinet - og find en gratis smagsprøve, hvis du endnu ikke er medlem.

01-08-2018: August betyder gåsejagt

For første gang i mange år er august lig med jagt. Fra i år er det nemlig muligt at tage på grågåsejagt i opsmøgede skjorteærmer på omdriftsarealer. Se reglerne her.

31-07-2018: FM i jagtskydning og jægertrap 2018: Styrket bredde

Ved dette års forbundsmesterskab i jagtskydning og jægertrap blev bredden i jagtskydning styrket. En jægerrække, hvor alle med lyst til at svinge haglbøssen, så nemlig dagens lys på Herning Jagtcenters baner den 28. og 29. juli. De flotte resultater blev der heller ikke sparet på denne weekend.