24-04-2019: Læsø: Jægernes paradis

På øen i den nordlige del af Kattegat nyder jagt en særlig status i befolkningen, hvor alle kender en jæger, og hvor jagttraditionerne går mange generationer tilbage. Herude er der flere jægere pr. indbygger end noget andet sted i Danmark.

23-04-2019: Vi skal behandle hinanden ordentligt

I Danmarks Jægerforbund har vi haft en klagesag, som gennem den sidste tid har fyldt meget i jægerkredse både on- og offline. Derfor følger her en gennemgang af sagens indhold. Du kan også læse, hvordan Hovedbestyrelsen (HB) har taget stilling til sagen fra det øjeblik, hvor HB blev bekendt med dens eksistens, og hvad der vil ske fremadrettet. Klagen er sendt til administrationen den 26. februar, hvor Klager beder om at videreformidle kritikken til repræsentantskabet og evt. HB.

23-04-2019: Vær OBS på reglerne når du vil indskyde din riffel

Forleden skete det, der ikke må ske. Et par mænd indskød en jagtriffel på en hjemmelavet skydebane og ramte en bil over en kilometer væk. Heldigvis var der ingen, der kom til skade. Bliv klogere på reglerne inden for området, før du går igang med at indskyde din riffel.

18-04-2019: Georg Guldberg Jensen trækker sig fra DJ’s hovedbestyrelse

Midt under dagens ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde i Danmarks Jægerforbund modtog kredsbestyrelsen i kreds 5 og de fremmødte HB-medlemmer beskeden om, at Georg Guldberg Jensen med øjeblikkelig virkning har trukket sig fra sin post som hovedbestyrelsesmedlem fra kreds 5.

16-04-2019: En god idé: Slamsuger rydder op på skydebanen

Efter at have læst vores artikel om forårsrengøring på skydebanen ved Kalø, kontaktede Thomas Skifter fra Kronjyllands Jagtforening redaktionen. Han ville gerne dele en rigtig god idé.

16-04-2019: Jægere og landmænd satte markvildtet på dagsordenen

LandboNord var vært for en dialog med Danmarks Jægerforbund. Øvelsen handler om at få flere harer og agerhøns i landbrugslandet. Brudte fødekæder skal samles, så der opstår en større artsrigdom i det åbne land, lød det fra jægerne.

15-04-2019: Ulv: EU-Kommissionen lytter ikke

I november 2017 vedtog Europa-Parlamentet med et overvældende flertal en resolution, der fremhævede de negative påvirkninger som store rovdyr, især ulve, kan have på en bæredygtig udvikling af økosystemersystemer og andre socioøkonomiske aktiviteter i beboede landområder i Europa.

15-04-2019: Mangler din forening nye jagthundeinstruktører?

Flere og flere jagtforeninger oplever en voksende interesse for deres hundetræning. Mangler jeres forening nye instruktører, er der endnu få ledige pladser på 1. del af instruktøruddannelsen øst for Storebælt.